Meer dan 130 kinderen gered uit polygame sekte

Meer dan 130 kinderen gered uit polygame sekte

Meer dan 130 kinderen gered uit polygame sekte

Print
Na berichten over verkrachtingen en seksueel misbruik heeft de politie in de Amerikaanse staat Texas de ranch van een polygame sekte bestormd en meer dan 130 kinderen gered, voor het merendeel jonge meisjes.
In een bericht zaterdag was eerder sprake van 52 meisjes. De meisjes zijn tussen de zes maanden en 17 jaar oud, velen van hen zijn vermoedelijk misbruikt.

Over het juiste aantal jongens en meisjes lagen de cijfers zaterdag uit elkaar. Amerikaanse media spraken zaterdagavond zelfs van 187 personen, onder hen ook tientallen volwassenen. Op de Amerikaanse televisiezenders kreeg de actie bijzonder veel aandacht.

De politie greep in nadat ze het bericht had gekregen dat een 50-jarige man een verhouding had met een 16-jarig meisje en haar zwanger had gemaakt.

De uitgestrekte terreinen van de in 2003 gestichte kolonie werd door gewapende sekteleden bewaakt. In totaal leefden rond de 400 mensen op de ranch, die van de buitenwereld in ruime mate was afgesloten.

De stichter van de kolonie in Texas, Warren Jeffs (foto), wordt beschouwd als de leider van een fundamentalistische mormonensekte met de naam Fundamentalist Church of Christ of Latter-Day Saints, die openlijk polygamie - veelwijverij dus - beoefent. De in totaal ongeveer 10.000 aanhangers van de sekte wonen meestal aan de grens tussen Utah en Arizona in polygame gezinnen. Hun leden mogen tot drie echtgenotes hebben.
Nu in het nieuws