Nuod eist hogere kilometervergoeding

Print
Nuod, de Nationale Unie van Openbare Diensten, vraagt dat er een kilometervergoeding komt die aangepast is aan de gestegen brandstofkosten. Dat meldt de koepelorganisatie maandag in een mededeling.

Nuod wil daarnaast dat de woon-werkvergoeding wordt aangepast en dat het forfaitaire gedeelte van de eindejaarstoelage wordt verhoogd met 1.500 euro.

Met die initiatieven wil de organisatie de koopkracht van de burger opkrikken. De koopkracht is gedaald en de energieprijzen en de voedingsprijzen zijn gevoelig gestegen, betoogt Nuod.

Daarom wil de organisatie dat het forfaitaire gedeelte van de eindejaarstoelage verhoogd wordt met 1.500 euro. Het moet gaan om "een gelijke verhoging voor alle personeelsleden in plaats van een procentuele verhoging".

De helft van de gevraagde verhoging dient in 2008 uitzonderlijk betaald te worden per 1 juli. Daarnaast wil Nuod dat de kilometervergoeding en de tegemoetkoming voor woon-werkverplaatsing worden aangepast.

De kilometervergoeding moet rekening houden met de gestegen brandstofkosten en dat met terugwerkende kracht tot 1 juli 2007. De tegemoetkoming voor woon-werkverplaatsing moet daarnaast aangepast worden voor personeelsleden die het openbaar vervoer niet kunnen gebruiken en met hun eigen voertuig van het werk naar huis en omgekeerd moeten.

Bovendien eist Nuod dat maatregelen die in het regeerakkoord van Leterme I staan om de koopkracht te versterken, "onmiddellijk doorgevoerd worden en voor de bevolking voelbaar worden door een onmiddellijke verlaging van de bedrijfsvoorheffing".

Nu in het nieuws