Afrikaanse vrouw was agressor

Print
Bij de lokale politie van Antwerpen hebben zich zondagavond twee nieuwe getuigen gemeld van het incident tussen een Afrikaanse vrouw en een blank koppel in de Lange Klarenstraat zaterdag.

Zij bevestigen de verklaring van een andere getuige die zag hoe de agressie eerder uitging van de vrouw dan van het koppel.

De Afrikaanse vrouw vertelde aan de politie dat ze het slachtoffer was geworden van racisme. Ze fietste zaterdagnamiddag samen met een vriendin door de Lange Klarenstraat en passeerden daarbij een blank koppel.

De man zou geroepen hebben: "Kijk, twee negerinnen die kunnen fietsen". Ze sprak hem daarover aan, waarop de man haar tegen de grond zou geduwd hebben. Hij zou haar vervolgens geslagen en gestampt hebben.

Toen de politie ter plaatse kwam, was het koppel al verdwenen. Het slachtoffer droeg een gescheurd t-shirt, maar wenste geen medische hulp. Toen het nieuws bekend raakte, meldde zich zondag een eerste getuige. Hij verklaarde dat de agressie eerder van de Afrikaanse vrouw uitging dan van de man. Die zou enkel zichzelf en zijn zwangere vrouw beschermd hebben.

Zondagavond doken er opnieuw twee getuigen van het incident op. Een 49-jarige man en een 71-jarige vrouw bevestigden onafhankelijk van elkaar de versie van de eerste getuige. De Afrikaanse vrouw had volgens hen staan roepen. Wat de aanleiding voor het incident was, hadden ze niet gehoord of gezien.

De man had de Afrikaanse vrouw proberen kalmeren en had haar erop gewezen dat zijn vrouw zwanger was. Nog volgens de getuigen had ze vervolgens haar laars uitgetrokken en was ze het koppel daarmee te lijf gegaan.

De man probeerde zichzelf en zijn zwangere vrouw te beschermen. Nadat omstanders tussenbeide waren gekomen, was het koppel gevlucht. De politie hoopt dat het koppel zich alsnog zal melden om uitsluitsel te krijgen over wat zich die zaterdagnamiddag nu precies heeft afgespeeld.

MEEST RECENT