Nieuwe Pakistaanse regering legt eed af voor Musharraf

Print
De nieuwe Pakistaanse regering van premier Youssouf Raza Gilani heeft maandag de eed afgelegd voor president Pervez Musharraf.

De Pakistaanse Volkspartij van voormalige premier Benazir Bhutto, die op 27 december 2007 werd vermoord tijdens een verkiezingsbijeenkomst, en de Moslimliga van Pakistan-Nawaz, van oud-premier Nawaz Sharif, zijn de belangrijkste partijen in het nieuwe kabinet van 24 ministers.

De leden van de partij van Sharif droegen een zwarte rouwband om Musharraf uit te dagen. Het was immers Musharraf die in 1999 Nawaz Sharif bij een staatsgreep afzette.

Bovendien hebben verscheidene ministers van de regering-Gilani onder het regime van Musharraf in de gevangenis gezeten, zegt Siddiqul Farooq, woordvoerder van de PML-N.

De nieuwe coalitieregering telt elf ministers van de PPP en negen van de PML-N. Twee van hen zijn vrouwen. De parlementsverkiezingen in Pakistan vonden plaats op 18 februari.

Volgens de Wereldbank moet de nieuwe regering snel beslissingen nemen, met steun van de internationale gemeenschap, om een economische crisis af te wenden.

Door de hoge brandstof- en grondstofprijzen, moet Pakistan "pijnlijke" aanpassingen doorvoeren op economisch vlak, zo stelde Praful Platel, vicevoorzitter van de Wereldbank, tijdens een driedaags bezoek aan Pakistan.

MEEST RECENT