Olympische vlam komt aan in Peking - video

Olympische vlam komt aan in Peking - video

Olympische vlam komt aan in Peking - video

Print
De Olympische vlam is maandag in Peking aangekomen. Er was extra beveiliging opgetrommeld in verband met de crisis in Tibet.

De vlam kwam in een Airbus A330 van Air China aan uit Athene. Het toestel landde rond 3 uur Belgische tijd in de Chinese hoofdstad. De voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Peking, Liu Qi, overhandigde de vlam op de luchthaven aan Zhou Yongkang, lid van het Permanent Comité van het Politiek Bureau van de Communistische Partij.

Scholieren zwaaiden met Chinese en olympische vlaggen. Het evenement werd met een kleine vertraging "live" uitgezonden op de Chinese televisie.

Enkele uren na de landing op de luchthaven gaf de Chinese president Ju Hintao tijdens een spektakelrijke ceremonie op het Tienanmenplein het officiële startschot voor de lange reis die de olympische vlam de komende maanden zal maken doorheen de continenten. De Chinese leider overhandigde het vuur aan olympisch hordenkampioen Liu Xiang.

Op 2 april begint de olympische vlam aan een reis door de wereld van 137.000 km. Er staat onder andere een passage in Tibet op het programma, ondanks de ongeregeldheden in de regio.

De Olympische vlam begint aan haar reis: Bekijk de video

MEEST RECENT