Hoboken volgend seizoen te zien op televisie?

"Ik ben 'location hunter'" stelt Luc De Cloedt zich voor. "Mijn job bestaat erin permanent te zoeken naar locaties waar opnames voor feuilletons kunnen gebeuren. En zo kom ik dit keer op prospectie in Hoboken. Ga je mee?" Uiteraard moet hij dit maar één keer vragen.

ecoolen

BR />

"De bedoeling is dat ik nu een aantal foto's neem van plaatsen waar een verhaal zich zou kunnen afspelen en aan de hand van die foto's beslis ik later met de regie waar er uiteindelijk gefilmd wordt."

Het verhaal gaat dit keer over een vluchtmisdrijf na een botsing en het vinden van de geaccidenteerde auto in een garage. De aanrijding wordt best gefilmd in een niet al te drukke straat waar geen bus of tram passeert. "U zou het zelf ook niet op prijs stellen als uw autobus moet wachten omdat er gefilmd wordt… en ook als we bijvoorbeeld opnames maken in een garage moeten de normale werkzaamheden daar stopgezet worden, want de mecaniciens worden vervangen door acteurs. Reken daarbij nog de regie, de cameramensen, de geluidstechnici enz … Ik kan u verzekeren, als wij met de 'crew' ergens aankomen, dan is dat een heel evenement…"

Een kraakpand - een grote ruimte voor een achtervolging -, een bewoond huis en een ingericht appartement staan onder andere nog op zijn verlanglijstje. We verkennen enkele straten in polderstad en we komen langs het industrieterrein. Luc fotografeert erop los. Hoeveel foto's hij uiteindelijk genomen heeft weet ik niet, maar dat de 'regie' werk zal hebben door ze te bekijken en uiteindelijk te beslissen waar er gedraaid wordt… daar ben ik zeker van.

Als je volgend seizoen in je zetel naar bijvoorbeeld "Zone Stad" kijkt, wie weet herken je plekjes in Hoboken.

Auteur: Leo Spaey

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio