Fourniret: automobiliste vertelt over ontmoeting met Marie

Fourniret: automobiliste vertelt over ontmoeting met Marie

Fourniret: automobiliste vertelt over ontmoeting met Marie

Print
Stéphanie Janton, de automobiliste die zich op 26 juni 2003 in Ciney ontfermde over de door Michel Fourniret ontvoerde Marie, heeft maandagochtend voor het assisenhof van de Ardennen over die dag verteld.

Marie, die toen 13 jaar was, kon ontsnappen uit de bestelwagen van Fourniret. Ze slaagde erin het touw waarmee ze was vastgebonden, door te bijten.

"Op een kruispunt zag ik op het midden van de weg een jong meisje dat hevige gebaren maakte", aldus Janton, die aan een ongeval dacht en stopte. "Ze zei: 'Ik ben ontvoerd in Ciney'", verklaarde ze. Volgens Janton was het meisje "angstig, een beetje verloren en vertoonde ze schaafwonden aan de pols".

Janton en Marie passeerden vervolgens de wagen van Fourniret, die rechtsomkeer gemaakt had na de ontsnapping van het meisje. Ze noteerden de nummerplaat van de bestelwagen, wat tot de aanhouding van Fourniret leidde.

Fourniret herhaalde maandag zijn vraag voor gesloten deuren, wat de families van de slachtoffers weigeren. Naar eigen zeggen zal hij bij een publiek proces niet dezelfde hoeveelheid informatie geven. "Met gesloten deuren zal het oog in oog zijn en met onvoorwaardelijke eerlijkheid van mijn kant", besloot hij.

MEEST RECENT