Ondergrondse wateraftappunten vervangen "Pidpa-standpijpen"

Afgelopen week werd op het dorpsplein in Olen een ondergronds wateraftappunt geplaatst door Pidpa. De gemeente voorziet acht vaste aftakpunten verspreid over het hele grondgebied.

ecoolen

BR />

Iedereen kent de lekkende standpijpen die gebruikt werden bij evenementen of bij een nieuwbouw. Het gebruik van zulke pijpen is door Pidpa verboden en wordt alleen nog toegestaan aan de brandweer. Reden van deze maatregel is niet ver te zoeken: bij verkeerd gebruik wordt het waterleidingnet beschadigd, met mogelijke bezoedeling van het drinkwater. Om te voorkomen dat de volksgezondheid in gevaar komt is het gebruik van de losse standpijpen dan ook verboden en wordt er overgeschakeld naar vaste ondergrondse wateraftakpunten.

Wanneer het systeem in gebruik is zal via het openen van een luik, een roestvrij stel naar boven schuiven met daarop verschillende aftakpunten. Van tuinslang tot brandslang!

Voor Olen worden er op de volgende plaatsen aftakpunten voorzien:

Olen-Centrum: Chirolokalen Weeën (foto), aan de fonteinen op het dorpsplein en op het grasplein van het dorpsplein.

O.-L.-V.-Olen: aan de kerk, aan het kruispunt P. Verhaertstraat en Keizershof.

St.-Jozef-Olen: aan het OCMW-gebouw en op de parking aan ontmoetingscentrum De Vrede.

Deze plaatsen zijn gekozen omdat hier jaarlijks evenementen plaatsvinden. Het gemeentebestuur voorziet een budget van 42.272,80 euro voor de uitvoering van deze werken.

Info:

Auteur: Jan Van den Eynde

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio