Driedaagse De Panne is laatste rechte lijn naar Ronde van Vlaanderen

Driedaagse De Panne is laatste rechte lijn naar Ronde van Vlaanderen

Driedaagse De Panne is laatste rechte lijn naar Ronde van Vlaanderen

Print
Dinsdag start de 32e editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde aan het casino te Middelkerke. Na ongeveer 553 kilometer weten we op donderdagavond wie de opvolger wordt van de Italiaan Alessandro Ballan, de eindlaureaat van de vorige uitgave.

Aan het concept van deze rittenwedstrijd werd ook dit jaar niet veel gewijzigd. Vanuit Middelkerke wordt op de eerste dag koers gezet richting binnenland waar in de streek van Zottegem twaalf hellingen wachten waarvan er acht verweven zitten in de twee plaatselijke ronden. Die zijn elk 36 km groot.

Woensdag volgt een lange rit van 228 km met start te Zottegem en aankomst aan de Zeelaan van Koksijde waar nog drie plaatselijke circuits van 16 km worden gereden. Tijdens de slotdag volgt dan een tweeluik. 's Voormiddags is er een korte etappe over 119 km met start en aankomst in De Panne en 's namiddags wordt in diezelfde gemeente afgesloten met een individuele tijdrit over 13,7 km.

Mooi deelnemersveld

Qua deelnemersveld hoeven de organisatoren van KVC Panne Sportief niet te klagen. Dinsdag komen er elf ProTourteams, Lampre, Silence-Lotto, Liquigas, Quick.Step, Rabobank, Francaise des Jeux, Astana, High Road, Milram, Saunier Duval en Bouygues Telecom, van de 23 deelnemende ploegen aan de start.

"Wie goed wil zijn in de Ronde van Vlaanderen werkt best de Driedaagse De Panne-Koksijde af", zegt koersdirecteur Bernard Van De Kerckhove van KVC Panne Sportief. "Kijk maar naar de winnaar van vorig jaar. Ook Peter Van Petegem lukte in 1999 de dubbel. Wij zijn ons er van bewust dat velen de driedaagse enkel en alleen in het teken van de Ronde van Vlaanderen rijden maar door de jaren heen is onze rittenkoers enkel in achting gestegen."

"Eindwinst in de Driedaagse De Panne-Koksijde staat nu eenmaal mooi op een erelijst van een renner. Voor sommigen is onze koers eigenlijk wel al een doel op zich geworden. Om op de vraag van de deelnemende ploegen tegemoet te komen leggen wij op woensdag een lange rit in. Diverse teams trainen na deze etappe zelfs nog bij. Zo benaderen ze de afstand van de Ronde van Vlaanderen van zondag."

"Onze korte rit in lijn zal nu een bijkomende keer de bewuste poldervlakte 'De Moeren' aandoen en de individuele tijdrit is iets langer geworden. Dit om de specialisten in die discipline te plezieren. Ons deelnemersveld oogt alvast fraai."

"Ik tip bij de kanshebbers op de eindzege vooral op Stijn Devolder. Een man van de streek die in 2005 al eens met de witte leiderstrui huiswaarts mocht trekken. Maar ook Leif Hoste, de laatste Belgische winnaar in 2006, zal tuk zijn op een knalprestatie en dan is er nog Tom Boonen en een pak anderen die hun goede conditie willen bevestigen.

Een bijkomend pluspunt is dat onze wedstrijd verreden wordt tijdens de laatste week van de paasvakantie. Dat zal wat extra toeschouwers met zich meebrengen. Ook voor hen wordt het uitkijken naar de mannen die zondag de dienst gaan uitmaken van de Ronde van Vlaanderen", aldus nog Bernard Van De Kerckhove.

MEEST RECENT