Wilders past Fitna aan - video

Wilders past Fitna aan - video

Wilders past Fitna aan - video

Print
De Nederlandse politicus Geert Wilders past zijn anti-Koranfilm "Fitna" op drie punten aan om juridische procedures te voorkomen.

Zo gaat hij de foto van de Nederlands-Marokkaanse rapper Salah Edin vervangen door een foto van de echte Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.

Ook verwijdert Wilders de omstreden tekening van de Deense cartoonist Kurt Westergaard waarop de profeet Mohammed is afgebeeld met een bom in zijn tulband.

Wilders wil wel een andere cartoon van de profeet gebruiken, kondigde hij maandag aan. Ook komt hij tegemoet aan de kritiek van programmamaker Robbie Muntz.

Die is kwaad op Wilders omdat hij in zijn film een audiofragment van hem heeft gebruikt. De stem van Muntz is te horen onder beelden van Theo van Gogh. Wilders zal Muntz in de aftiteling van de aangepaste film noemen.

Fitna zoekt site

Hij gaat zijn film zo snel mogelijk aanpassen en vervolgens proberen de nieuwe versie van Fitna opnieuw op internet te verspreiden. Probleem is echter dat dat niet meer kan via de internetsite LiveLeak.com. De Britse provider die de film vorige week donderdag publiceerde, heeft Fitna vrijdagavond van internet gehaald na bedreigingen aan het adres van personeelsleden.

De voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen heeft maandag intussen aangifte gedaan tegen Wilders wegens de film. "Ik heb de aangifte zondag met advocaat Haroon Raza opgesteld en die gaat hem vandaag indienen bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam", zei Mohamed Rabbae.

Hij wil dat de PVV-voorman wordt vervolgd omdat de politicus naar zijn mening met de film oproept tot haat tegen moslims. "Aan het eind van zijn film presenteert hij de islam en moslims eigenlijk als gevaar voor de westerse beschaving en worden moslims in Nederland voorgesteld als een bedreiging van de Nederlandse beschaving. Met die uitspraken probeert Wilders moslims en de rest van de samenleving te laten botsen en op die manier steun te krijgen voor zijn politieke programma."

Wilders past Fitna aan: Bekijk de video

.

Nu in het nieuws