Spurs bevestigen sterke thuisreputatie

Print
San Antonio blijft in eigen huis een moeilijk te nemen vesting. Ook Houston beet zondag zijn tanden stuk op de Spurs, die voor de elfde keer in twaalf wedstrijden de zege thuis hielden.

De regerende kampioen hield de Rockets af met 109-88 en won zo voor de zevende opeenvolgende keer. Michael Finley stond er na enkele mindere wedstrijden weer helemaal en tekende voor 22 punten. "Ik was mijn vertrouwen een tijdje kwijt, maar nu ben ik terug", zei hij na de wedstrijd. Ook de Franse superster Tony Parker scoorde 22 punten.

In het verliezende kamp zette de Argentijnse rookie Luis Scola een opmerkelijke prestatie neer. Met zijn 24 punten werd hij topschutter van de partij, al leverde het geen winst op voor zijn team.

Nog zondag wonnen de LA Lakers thuis na verlengingen met 126-120 van Washington. Didier Mbenga mocht tien minuten opdraven en scoorde zes punten. Hij pakte ook drie rebounds, zette een block en maakte een fout. Kobe Bryant eiste met 26 punten zoals zo vaak de hoofdrol op bij de Lakers.

.

Nu in het nieuws