Fourniret geeft moordpoging op verpleegster toe

Fourniret geeft moordpoging op verpleegster toe

Fourniret geeft moordpoging op verpleegster toe

Print
In een document dat donderdag overgemaakt werd aan de voorzitter van het assisenhof van de Ardennen, bevestigt Michel Fourniret "een moordpoging op iemand uit de gezondheidszorg".

Dat schrijft de krant Le Soir, die verwijst naar de mislukte ontvoering van een verpleegster in 1994 op de parking van het ziekenhuis van de VUB in Jette.

Fourniret benadrukt dat hij over die moordpoging nooit verhoord is. De zaak, die bestempeld werd als "poging tot ontvoering", leidde tot vandaag niet tot een beschuldiging, ondanks bekentenissen van Monique Olivier. De geschreven bekentenis van Fourniret rakelt de zaak volgens Le Soir weer op.

Dinants parket voorzichtig over document

De eerste substituut van de procureur des konings van Dinant, Philippe Morandini, heeft een bericht over het document dat Michel Fourniret donderdag aan de assisenvoorzitter in Charleville-Mézières overhandigde wat genuanceerd.

In het document heeft Fourniret het over een "poging tot doodslag op een personeelslid uit de gezondheidszorg" waarover hij "nooit gehoord is". "Ik zou eerst willen zeggen dat ik verbaasd ben dat de hele pers over het document beschikt, terwijl de Belgische gerechtelijke autoriteiten die met het onderzoek belast zijn, het nog steeds niet ontvangen hebben. In die omstandigheden is het voor mij nu dus onmogelijk om de uitlatingen van Michel Fourniret te becommentariëren."

Volgens de magistraat is het bijgevolg wat voortvarend om het te hebben over een eventuele "inverdenkingstelling voor poging tot moord" van Michel Fourniret in het luik over de mislukte ontvoering van een verpleegster in 1994 op de parking van het ziekenhuis AZ-VUB in Jette.

"In dit stadium is het enige wat ik kan zeggen dat, als er bij het lezen van het document nieuwe elementen opduiken, wanneer we het gekregen zullen hebben, het parket ze uiteraard zal doorgeven aan onderzoeksrechter Pierre Hanin, die belast is met het onderzoek."

MEEST RECENT