Rijbaan in Ekeren opnieuw vrij

Rijbaan in Ekeren opnieuw vrij

Rijbaan in Ekeren opnieuw vrij

Print
Op de A12 richting Nederland is maandag rond 7 uur een vrachtwagen gekanteld ter hoogte van Ekeren. De linker- en middenrijstrook waren lange tijd versperd. Het ongeval zorgde voor de nodige hinder, waardoor de Liefkenshoektunnel tot 12 uur tolvrij was.
BR />

Bij het verkeersongeval raakten meerdere voertuigen betrokken. De linker- en middenrijstrook zijn daardoor versperd, wat de nodige hinder met zich meebracht. Dat is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de Antwerpse ring staat een file vanaf Antwerpen-Centrum en op de E19 vanaf Sint-Job-in-'t-Goor. Het verkeer richting Nederland krijgt dan ook de raad om via de Liefkenshoektunnel te rijden. Die is sinds 7.55 uur tolvrij gemaakt.

Strombeek

Bij een zwaar verkeersongeval maandag op de A12 tussen Antwerpen en Brussel zijn ter hoogte van Strombeek-Bever twee jonge twintigers om het leven gekomen. De twee kwamen met hun wagen in de vangrail en tegen een boom terecht. De brandweer van Londerzeel en een MUG-team kwamen nog ter plaatse maar de twee slachtoffers waren al overleden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 05.30 uur in de richting van Brussel. De wagen waarin de twee slachtoffers zaten, raakte om een nog onbekende reden van de weg af, reed in de vangrail van de middenberm en botste daar tenslotte tegen een boom. De brandweer van Londerzeel probeerde de geklemde inzittenden nog te bevrijden maar de arts van het MUG-team kon alleen vaststellen dat ze al overleden waren.

Uit veiligheidsoverwegingen heeft de brandweer nadien de boom waartegen de wagen was gereden, omgehakt. Daarvoor werden beide linkerrijstroken van de A12 afgesloten voor het verkeer. De hinder die dat veroorzaakte, bleef beperkt.

Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken maar voorlopig bestaat daarover nog geen duidelijkheid.

Alle verkeersinformatie vindt u op Fileclub.be

MEEST RECENT