'Alles doet pijn,  zelfs lachen'

'Alles doet pijn, zelfs lachen'

'Alles doet pijn, zelfs lachen'

Antwerpen - Marco (34) en zijn vriendin Wendy (26) zijn hun engelbewaarder dankbaar. Vrijdag werd het koppel door een wagen van hun sokken gereden op het zebrapad aan de Bischoppenhoflaan. Ze overleefden de klap, maar Marco zat al in een rolstoel. Die had hij normaal in juni aan de kant mogen zetten. “Nu moet ik weer opnieuw beginnen.”
BR /> Vier jaar lang revalideerde Marco Van Puyenbrouck van een spierziekte. “Ik had eindelijk een doel voor ogen. Maar het heeft niet mogen zijn. Ik dacht even dat het licht uitging vrijdag”, zucht hij.

Op een zebrapad aan de drukke Bischoppenhoflaan in Deurne reed een wagen het overstekende koppel 's ochtends omver. Een vrachtwagen stopte netjes om hen te laten passeren, maar een jonge Poolse bestuurster kwam op het tweede rijvak aangereden en stopte niet.

“Ik vloog uit mijn rolstoel, de middenberm in. Wendy vloog op de motorkap van de wagen. Ze kwam nog naar mij toe gekropen. De stevige stoel heeft de grootse schok opgevangen.”
Het koppel was die ochtend op weg naar het ziekenhuis voor een fysiotherapiebehandeling. Marco werd nu opgenomen met gebroken bekkenbenen, twee gescheurde liezen, een schouder uit de kom. “Dit zal lang duren. Alles doet pijn, zelfs lachen.”

Saskia CASTELYNS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio