Al vijftig ontwerpers voor Talent in de Buurt

Berchem - Cédric Vanheule en Miek Hermans begonnen in hun living een winkel met ontwerpen van negen creatievelingen. Na vijf maanden zijn er al bijna vijftig ontwerpers aangesloten bij Talent in de Buurt.
Iedere woensdagavond gaat aan de Statiestraat al het kinderspeelgoed in de kast en verdwijnen alle persoonlijke spullen van Cedric (30), Miek (28) en de kinderen. ”Veel mensen zien niet eens dat dit eigenlijk onze living is”, zegt Cédric. ”Voor de dagen dat de winkel open is, hebben we boven een kleinere woonruimte.”

Vijf maanden geleden begonnen Cédric en Mieke met een winkel waar ze authentieke spulletjes verkopen. Lampjes en mutsen, maar ook sieraden en bijzondere boeken. ”We bedachten dat het leuk zou zijn om hier spullen te verkopen van ontwerpers uit Berchem en de rest van Antwerpen”, legt Miek uit. ”Dat sloeg enorm aan. We hebben nu al bijna vijftig ontwerpers die via ons verkopen.” Kirsten Mariën (30) is één van hen. Ze vond een flyer in de bus. ”Zelf geef ik les, maar ik heb ook altijd keramiek gemaakt en geknutseld. Dit initiatief heeft me gestimuleerd om weer aan de slag te gaan. Ik vind het ook tof dat zo’n project juist in deze toch wat verloederde buurt ontstaat.”

Naast de hobby-creatievelingen, werken ook professionelen samen met Talent in de Buurt. De mensen van L’Anverre maken al twintig jaar glaskunst en keramiek,. ”Dit is gewoon een plezant project”, vertelt Kris Henkens (29) van L’Anverre. ”Aan iets positiefs werken we graag mee.”

Omdat er ondertussen ook aardig wat kleding wordt verkocht, zijn Cédric en Miek een pashokje aan het maken en hebben ze een spiegel besteld. In de zomer plannen ze buiten een terrasje met lekkere biosappen. ”Die huiselijke sfeer is voor ons heel belangrijk”, vertelt Cédric. ”Daarom is dit ook meer dan een winkel. We willen bijdragen aan een mooiere buurt.”

www.talentindebuurt.be

MF
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio