Laura geeft fakkel door aan familie

Laakdal - Laura Verbruggen heeft dit weekend haar laatste frietjes gebakken. De uitbaatster van ­Frituur Laura gaat van een welverdiend pen­sioen genieten. Toch sluit de bekende frietbarak in Veerle-Laakdal niet helemaal de deuren. Samen met zijn zus en vrouw zet zoon Patrick Couwberghs het levenswerk van zijn moeder verder, zij het op een andere locatie.
26 jaar geleden begon Laura Verbruggen met Frituur ­Laura op de Vorstsebaan in Veerle. Al die tijd heeft ‘mama Laura’, zoals de kinderen in de frituur haar noemen, de zaak alleen uitgebaat. Dit weekend bakte ze voor de laatste keer frietjes in haar eigen zaak. Samen met haar klanten is Laura tevreden dat haar familie de traditie verder zet.

“In het begin heb ik hard moeten knokken, maar ik ben fier op wat ik bereikt heb”, zegt Laura Verbruggen trots. “Het sociaal contact is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Ik voelde me vaak een maatschappelijk werkster of een psychologe. Hoeveel relaties heb ik hier niet zien ontstaan? Er zijn in mijn barak zelfs huwelijken bedisseld tussen twee ­cervela’s!”
Frituur Laura was dan ook niet zomaar een frietkot. “Veel klanten kwamen gewoon naar hier om een babbeltje te slaan en een pintje te drinken. Bij Inbev begrepen ze niet dat ik zoveel bier verkocht!”, vertelt Laura lachend. “Het loslaten van mijn barakske is dan ook niet makkelijk, maar de nieuwe zaak zal nog beter worden. Ik ben zo gelukkig dat we met ons vijven nu de frituur kunnen openen waarvan ik altijd heb gedroomd.”

Gezelligheid

De nieuwe frituur Laura en co komt in het pand op de Diestse­baan in Veerle waar vroeger de fruithal gevestigd was. In de zaak zijn zitplaatsen voor zestien personen.
“De locatie verandert, maar de service, netheid en gezelligheid blijven”, zegt ­Patrick die het roer overneemt. “Mijn moeder is het hart van de frituur en dat zal zo blijven. ‘­Laura’ is een merknaam, het zou een schande zijn om daarvan af te stappen. Maar met ons vijven wordt het een heus familieproject.”

Vrijdag 4 april opent Laura en co de deuren. Tijdens het openingsweekend ontvangt elke klant een verrassing en krijgen de kinderen een speciale attentie. De frituur is alle dagen open, behalve op woensdag en donderdag.

Stefan HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio