Club Brugge krijgt pak slaag van herboren Genk: 2-6 -video's

Club Brugge krijgt pak slaag van herboren Genk: 2-6 -video's

Club Brugge krijgt pak slaag van herboren Genk: 2-6 -video's

Print
Club Brugge is niet langer tweede in de rangschikking. Een herboren Racing Genk bezorgde blauw-zwart zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Door de zege van Anderlecht zakken de Bruggelingen bovendien naar de derde plek in het klassement.

Brugge kreeg twee halve kansjes in het begin van de wedstrijd, maar het was Racing Genk dat uit twee kansen twee doelpunten puurde. Itzhaki lukte de openingstreffer na een voorzet van Vrancken, geen minuut later scoorde Haroun de 0-2 op aangeven van Barda, randje buitenspel. Priske kon vlak daarop de 0-3 op de lijn keren.

Club Brugge herstelde het evenwicht en kwam via Geraerts dicht bij de aansluitingstreffer, maar Bailly stond pal. Toch stond het al snel 1-2: Sterchele trapte de bal, via de lat, knap in doel. Genk was echter heer en meester en liep vlak daarop weer uit via Barda. Nog voor het halfuur werd het zelfs 1-4: Vrancken tikte de bal binnen na een redding van Stijnen.

Brugge was van slag en kon pas na rust weer een vuist maken. Sterchele maakte er na een hoekschop snel 2-4 van. Club zette Genk onder druk, maar een poging van Leko ging naast en Sterchele trapte in het zijnet. Op de counter kwam De Decker plots alleen voor Stijnen. De middenvelder van Genk trapte de bal enig mooi in doel: 2-5, zijn eerste goal ooit in eerste klasse.

Club probeerde de bakens nog te verzet, maar het was vechten tegen de bierkaai. Club moest de kelk tot op de bodem ledigen, want eerst kreeg Jonathan Blondel nog een tweede gele kaart, de tiende van de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Barda er 2-6 van. Een vernedering.

Door de zege van Genk is Standard nu wel heel dicht bij zijn eerste landstitel in 25 jaar. De Luikenaars hebben maar liefst negen punten op hun eerste achtervolger en dat is Anderlecht. Club staat derde, op één punt van paars-wit.

Scheidsrechter: Verbist.
Toeschouwers: 26.000.
CLUB BRUGGE: Stijnen, Klukowski, Maertens (46' Alcaraz), Priske, Valgaeren, Blondel, Geraerts, Leko, Simaeys, Sonck, Sterchele.
RACING GENK: Bailly, Cornelis, Matoukou, Lolo, Tiago, De Decker, Toth, Vrancken, Haroun, Barda, Itzhaki (66' Soetaers).
Doelpunten: 5' Itzhaki 0-1, 6' Haroun 0-2, 23' Sterchele 1-2, 25' Barda 1-3, 29' Vrancken 1-4, 49' Sterchele 2-4, 65' De Decker 2-5, 88' Barda 2-6.
Gele kaarten: Itzhaki, Stijnen, Vrancken, Simaeys, Toth, Matoukou, De Decker, Leko.
Rode kaart: 83' Blondel (2x geel).

Van Geneugden: 'Genk is weer waar het moet zijn': Bekijk de video

Jacky Mathijssen: 'Ik zie ook af': Bekijk de video

MEEST RECENT