CD&V en N-VA tegen voorstel voor hoofddoek bij OCMW Gent

Print
CD&V en N-VA betreuren het voorstel van OCMW-raadslid Dirk Holemans (Groen!) om het dragen van levensbeschouwelijke en religieuze symbolen expliciet toe te laten in het Gentse OCMW. Dat melden beide partijen zondag in een persbericht.
BR>

"Na de schorsing van hun vorige voorstel door de gouverneur hadden we gehoopt dat de rede eindelijk was teruggekeerd en dat er einde zou komen aan de electorale recuperatie door de zelfverklaarde progressieve partijen bij de allochtone gemeenschap in Gent", zeggen OCMW-raadsleden Elke Sleurs (N-VA) en Chantal Sysmans (CD&V) in het persbericht. "Maar blijkbaar hebben we ons vergist."

Zaterdag maakten de Corelio-kranten bekend dat Dirk Holemans een nieuw voorstel zou indienen dat het dragen van een hoofddoek in het Gentse OCMW expliciet zou toelaten. CD&V en N-VA zullen opnieuw tegen het voorstel stemmen, omdat ze vinden dat "neutraliteit inherent blijft aan openbare diensten". Ze baseren zich in hun argumentatie bovendien op bovenvermeld artikel van het OCMW-decreet.

"Het standpunt van CD&V en N-VA verbaast me niet. Hoe ze uithalen vind ik wel betreurenswaardig", reageert Holemans. "Wij hebben een andere interpretatie van het OCMW-decreet. Als het OCMW niks autonoom meer kan invullen, kan je de personeelsdienst evengoed afschaffen", zegt Holemans.

Nu in het nieuws