150 aanwezigen bij 'Kom over de brug' in Witte Kinderwandelbos

Print
Zowat 150 mensen waren zondag aanwezig in het nieuwe Witte Kinderwandelbos in Houtem. Daar vond de tweede editie van 'Kom over de Brug' plaats, een evenement georganiseerd door groepen van ouders van verongelukte, vermoorde en vermiste kinderen.

'Kom over de Brug' wil een boodschap van hoop brengen "dat we kinderen een veilig leven willen bieden en bijstaan in hun weg naar jongvolwassenheid". Aanwezige kinderen konden mee knutselen aan een blijvend monument ter herinnering aan verongelukte, vermoorde en vermiste kinderen.

Vertegenwoordigers van de katholieke kerk (Luc Versteylen), de vrijzinnige beweging en de evangelische kerk lazen een tekst voor in de drie landstalen waarin gepleit werd voor een veilige wereld voor kinderen, zonder geweld en met een warme betrokkenheid.

Het Witte Kinderwandelbos in Houtem vervangt het Witte Kinderbos dat in 1996-1997 in de nasleep van de affaire-Dutroux werd aangeplant op de middenberm van de E19. Dat bos werd deels verwijderd omwille van de aanleg van een nieuwe spoorlijn.

Nu in het nieuws