Jeugdlokalen De Braak krijgen nieuwe toekomst

Maandag 7 april starten de sloop- en bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw van de jeugdlokalen De Braak in de Zoggestraat. Dat wordt de nieuwe thuis voor Chirogroepen Sperato (jongens) en Spodaspeza (meisjes) Zogge en de speelpleinwerking. Containers zorgen voor alternatieve werk- en speelruimte voor beide verenigingen.

“Dit nieuwe jeugdgebouw heeft een grondoppervlakte van 250 vierkante meter”, vertelt schepen van Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V). “Het telt twee verdiepingen. Naast speelruimte voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er vergaderlokalen, bergingen en sanitair.”

Chiro en speelpleinwerking worden tijdens de werkzaamheden gehuisvest in klascontainers.

Die worden neergezet op het terrein van voetbalclub Siera. “Deze containers stelt de firma De Meeuw gratis ter beschikking. Dat is het resultaat van zoekwerk van de Zogse Chirogroepen en dat verdient een pluim”, vindt Drieghe. “Het gemeentebestuur richt de containers in met water en elektriciteit en twee cylindersloten voor het goed kunnen vergrendelen van de lokalen. Regenpijpen moeten voor een degelijke afwatering van het hemelwater zorgen. De gemeente installeert ook toiletcontainers, zodat de jeugdwerkingen beschikken over degelijk sanitair.”

Tegen uiterlijk 31 maart moeten beide jeugdorganisaties de oude lokalen ontruimen. Gedurende de werkzaamheden wordt de bouwwerf volledig afgesloten, zodat spelende kinderen er geen kwetsuren kunnen oplopen. Het speelterrein grenzend aan het bouwterrein blijft ter beschikking van beide jeugdwerkingen. De uitvoeringstermijn bedraagt 200 werkdagen. De kostprijs wordt geraamd op 440.000 euro.

WO

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio