'Afwezigheid Fourniret zou bijkomende belediging zijn'

De mogelijke afwezigheid van Michel Fourniret op zijn assisenproces, dat donderdag begint in Charleville-Mézières en waar hij terecht staat voor zevenvoudige moord, zou de zoveelste belediging zijn voor de slachtoffers. Dat heeft Marie-Noëlle Bouzet, de moeder van Elisabeth Brichet, maandagavond gezegd op de Franse televisiezender France 3.

Belga

"Ik weet niet of ik Fourniret zal te zien krijgen. Hij heeft het recht om afwezig te blijven op zijn proces", zei Bouzet. Vrijdag had een van de advocaten van Fourniret nog aan Belga gezegd dat zijn cliënt mogelijk enkel de eerste procesdag zou aanwezig zijn, om zijn echtgenote Monique Olivier vrij te pleiten.

Bouzet wil de vermoedelijke moordenaar van haar dochter iets zeggen tijdens het proces. "Maar ik hou het nog voor mij", zei ze. Ze vindt het intussen weinig waarschijnlijk dat Fourniret tijdens het proces berouw zou tonen.

De 12-jarige Elisabeth Brichet werd op 20 december 1989 ontvoerd in de buurt van Namen. Haar lichaam werd op 3 juli 2004 teruggevonden in Donchéry in de Franse Ardennen, na aanwijzingen van Fourniret.