Kind valt uit attractie Bobbejaanland

In het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart is zaterdag een kind uit een attractie en in het water gevallen. De zevenjarige jongen uit Laken kon echter na korte tijd al ongedeerd, en met droge kleren aan, terug naar huis. Dat is vernomen van Rudi Rasschaert, de algemeen directeur van Bobbejaanland.

Belga

Rudi Rasschaert wil naar eigen zeggen een reeks indianenverhalen uit de wereld helpen die sinds zondagavond op internet circuleren. "Het kind zat zaterdag in de Bobby Drop, een wildwaterbaan", legt Rasschaert uit. "Toen hun bootje na een afdeling terug rustig doordreef in ondiep water, ging het kind rechtstaan, ondanks alle waarschuwingsborden en aanwijzingen van het personeel. Toen de boot die achterop kwam heel licht tegen de eerste boot botste, viel het kind in het water."

De jongen werd daarop door een opzichter uit het water gehaald. "We brachten hem meteen naar de dienst EHBO, droogden en verwarmden het kind en stopten zijn kleren en schoenen in een droogtrommel. Een kwartier later kon de jongen terug mee met zijn moeder. Hij zal wel een beetje kou gehad hebben, maar van onderkoeling was geen sprake", aldus Rasschaert.

Er circuleren op internet ook berichten over incidenten met enkele andere attracties, zoals de Bob Express die tijdens een ritje drie wielen zou verloren hebben en de kinderattractie Oki Doki die noodgedwongen moest sluiten omdat de remmen van de achtbaan het begeven zouden hebben.

"De Oki Doki is even stilgelegd omdat we door het koude weer de remmen opnieuw moesten afstellen. Bij de Bob Express waren de omhulsels van drie wielen voor een deel losgekomen - dat levert geen enkel gevaar op - niet de wielen zelf", verduidelijkt Rasschaert.

Volgens de directeur heeft het koude weer Bobbejaanland het afgelopen weekend parten gespeeld, maar heeft het pretpark al bij al een schitterend weekend achter de rug. Paasmaandag bleef door het winterweer onder de verwachtingen met slechts 500 bezoekers, maar zaterdag en zondag waren wel een succes.

"Dankzij een promotionele samenwerking met een grote winkelketen telden we op zaterdag ruim 5.000 en op Paaszondag zelfs meer dan 6.000 bezoekers. Dat zijn cijfers die we in Bobbejaanland normaal gezien op weekends met schitterend lenteweer noteren", aldus nog Rasschaert, die voor de komende dagen op beter weer hoopt.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio