Dwars door Vlaanderen heeft noodplan achter de hand

De organisatoren van Dwars door Vlaanderen van woensdag 26 maart hebben een noodplan achter de hand mocht een mogelijke sneeuwbui alsnog roet in het eten gooien. "We bekijken de weersvoorspelling uur per uur, maar blijkbaar zou het dinsdag en woensdag alvast beter weer worden", stelde organisator Guy Delesie maandag.

Belga

"Mocht er op de dag van de wedstrijd toch een sneeuwbui vallen, dan hebben wij een alternatief parcours achter de hand. De hellingen zouden dan links gelaten worden, alsook enkele kasseistroken op het huidige voorziene parcours. We lassen dan ook meer plaatselijke ronden in Waregem in. Ook deze zullen dan hertekend zijn, zij het dan zonder kasseistroken. Wij hebben enkele 'spotters' achter de hand die we kunnen inzetten als het nog mocht sneeuwen. Zij kunnen ons dan perfect de toestand op enkele cruciale plaatsen weergeven. Ik ga er echter van uit dat wij het voorziene parcours afwerken, misschien met wat regen, maar dat kan geen hinderpaal zijn om onze 200 kilometer af te werken", aldus Delesie.

Dwars door Vlaanderen live op twaalf televisiezenders

Vorig jaar brachten tien televisiezenders rechtstreeks beelden van de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen. "Dat zijn er nu zelfs twee meer. Onze wedstrijd wordt gecoverd in België, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Rusland en gaat ook rechtstreeks op Cycling.tv. Daarnaast zijn er in tal van andere landen nabeschouwingen van Dwars door Vlaanderen", verduidelijkte persverantwoordelijke Yvan Vanhoucke.