Spandoek 'Kosovo is Servië' uit tribune gehaald

Een spandoek met het opschrift in het Engels 'Kosovo is Servië' is zondag tussen de finale van de vrouwen en die van de mannen op het tennistoernooi van Indian Wells op vraag van de organisatoren uit de tribunes gehaald. Het spandoek, met witte letters op een zwarte achtergrond, was tijdens de finale van de Servische Ana Ivanovic te zien tussen een 50-tal Servische supporters. Tijdens de mannenfinale, met de Serviër Novak Djokovic, was het spandoek weg.

Belga

De Servische supporters, die met een 100-tal waren in het hele stadion, lieten zich ook opmerken door hun luidruchtig gedrag, onder meer bij de opslagen van de tegenstanders van hun beide landgenoten.

De 20-jarige Ivanovic excuseerde zich in haar overwinningsspeech na de wedstrijd voor het gedrag van haar landgenoten. De eveneens 20-jarige Djokovic liet op zijn beurt een punt herspelen nadat zijn tegenstander, de Amerikaan Mardy Fish, een eerste opslag had gemist omdat hij gehinderd werd door kreten uit het publiek.

"Dit is een beslissing van de organisatoren. Het is natuurlijk een gevoelig onderwerp", verklaarde Djokovic, die zelf uit Belgrado komt maar wiens vader uit Kosovo afkomstig is.

Vrijdag al verscheen de Servische zwemmer Milorad Cavic op het podium van het EK zwemmen in Eindhoven met een T-shirt met hetzelfde opschrift in het Servisch, nadat hij goud had veroverd op de 50m vlinderslag.