Gijzeling bij vtm - update

Een drietal gemaskerde personen heeft in de nacht van zondag op maandag een nachtwaker gegijzeld bij vtm. Dat meldt een journaliste van Belga-audio ter plaatse. De gijzeling is momenteel al afgelopen en de politie is bezig met een sporenonderzoek. Er vielen geen gewonden.

Belga

Er is nog geen spoor van de 3 gemaskerde personen die zondagnacht in Vilvoorde zijn binnengedrongen in de gebouwen van de Vlaamse Media Maatschappij, waar onder meer vtm en de studio's en redacties van Q-music en 4fm zijn gevestigd. Volgens commissaris Erik Bassleer van de lokale politie zone Vilvoorde-Machelen is het onderzoek in handen van de lokale politie.

De nachtwaker hoorde omstreeks 3.56 uur een verdacht geluid op de benedenverdieping, zegt Bassleer. Toen hij dit ging controleren, zag hij een gemaskerde man die hem op de grond dwong, vermoedelijk met een vuurwapen. Niet veel later kwamen zijn twee kompanen van achter de hoek.

De drie boeven waren toen waarschijnlijk al even in het gebouw, zegt de commissaris. Op de tweede verdieping waren verschillende lokalen opengebroken en een reeks kantoormeubelen geforceerd en opengemaakt. In het kantoor van de manager vonden ze een kluis die ze openbraken, maar waarvan ze de inhoud niet meenamen. Dat zou allemaal gebeurd zijn voor ze de nachtwaker tegen het lijf liepen.

De daders brachten de nachtwaker naar de tweede verdieping waar ze hem vastmaakten aan een stoel. Daarna vluchten ze via de nooduitgang, de politie trof op het dak voetsporen aan.

Waar de dieven naar op zoek waren, is niet duidelijk, maar Bassleer vermoedt dat het om geld gaat, aangezien de nachtwaker iets opving in die zin.

De oproep van de nachtwaker liep om 4.12 uur binnen bij de politie, die enkele minuten later ter plaatse was. De agenten voerden een sporenonderzoek uit en gaat die informatie nu onderzoeken. Ook de camerabeelden zullen onder de loep worden genomen. Het onderzoek is in handen van de lokale politie, lokale recherche en het labo van de federale politie.