Standard wint van Bergen en neemt flinke optie op titel

Standard heeft een flinke optie genomen op de landstitel. Mbokani en Goreux leidden de Rouches naar felbevochten 2-0 zege tegen Bergen, dat nochtans een verdienstelijke wedstrijd speelde.

pirombouts

BR>

De bezoekers kwamen niet om zich in te graven en verrasten Standard, dat zeven punten kon uitlopen op eerste achtervolger Club Brugge. Fellaini kopte een eerste kansje voor de thuisploeg naast, een vrije trap van Dante werd niet gevaarlijk.

Bergen, nog steeds in strijd om het behoud, stak zelf de neus aan het venster via Zoko, maar die miste zijn controle. Toch was het Standard dat de betere kansen bijeenvoetbalde, maar Goreax en Jovanovic kwamen niet tot scoren. Vlak voor rust kreeg Dahmane nog een kopkans, maar Espinoza pakte.

Na de pauze bestormde Standard de goal van Bergen. In eenzelfde actie strandden de Rouches tweemaal op de paal en werd een doelpunt van Mbokani al snel afgekeurd wegens buitenspel. Het was slechts uitstel van executie voor Bergen, want op een kopbal van Jovanovic bracht Herpoel eerst nog redding, maar Mbokani kon de 1-0 op het bord zetten. Sclessin ontplofte.

Bergencoach Cartier bracht ex-Standardspits Lukunku voor Krivic en zette alles op alles, maar de bezoekers stuitten op een sterk Standard. Goreux nam tien minuten voor tijd alle twijfels weg: 2-0. Standard staat met nog zeven speeldagen te gaan zeven punten voor op Club Brugge en lijkt aardig op weg naar zijn eerste titel sinds 1983.

Scheidsrechter: Allaerts. STANDARD: Espinoza, Camozzato (89' Dembele), Dante, Goreux, Mulemo (89' Xaviel), Onyewu, Sarr, Fellaini, Witsel, Jovanovic, Mbokani (81' De Camargo). BERGEN: Herpoel, Jay, Krivic (65' Lukunku), Mirri, Nbombe, Cordaro, Dalmat, Nicaise (76' Seka), Ragued, Dahmane, Zoko (76' Stolica). Doelpunten: 53' Mbokani 1-0, 78' Goreux 2-0. Gele kaarten: Krivic, Cordaro, Nicaise, Ragued, Mbokani, Goreux, Dante, Seka.