Anderlecht wint met 2-3 van Gent en nadert op Club

Anderlecht heeft op het veld van AA Gent een nipte zege behaald. Paars-wit liep 0-3 uit, maar in de slotfase maakten Foley en Haznadar het nog heel spannend. Door de zege nadert Anderlecht tot op twee punten van Club Brugge.

pirombouts

BR>

Gent begon het best aan de wedstrijd en zette Schollen meteen aan het werk. Op het kwartier kwam Anderlecht dan toch eens piepen. Vlcek kreeg een grote kans nadat Smoje de bal ongewild op de rug van de scheidsrechter had getrapt. De spits van Anderlecht trapte maar net naast.

Gent bleef komen en dreigde via Azofeifa, maar ook zijn poging ging naast. Aan de overkant trof Vlcek wel raak na een voorzet van Boussoufa. Gent ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor Anderlecht naar hartelust kon counteren. Nog voor rust stond het 0-2: alweer een voorzet van Boussoufa, alweer Vlcek die afwerkte.

Gent was van slag en kon weinig klaarmaken na de rust. Het kreeg zelfs een strafschop tegen na hands van Foley, Frutos zette de elfmeter om. Sollied bracht vers bloed, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Mutavdzic en Olufade probeerden nog, maar heel Gent leek zich neergelegd te hebben bij de nederlaag.

Tot Foley twee minuten de 1-3 op het bord zetten. Geen minuut later brachten invallers Olufade met de voorzet en Haznadar met de 2-3 weer spanning in de wedstrijd. Daar bleef het echter bij. Anderlecht staat op een gedeelde derde plaats met Cercle Brugge, Gent blijft zesde en moet al zijn hoop leggen op de beker.

Scheidsrechter: Nzolo. AA GENT: Jorgacevic, Mutavdzic, Rosales, Smoje (79' Grondin), Suler, Azofeifa (67' Olufade), Fadiga (79' Haznadar), Maric, Ruiz, Thijs, Foley. ANDERLECHT: Schollen, Deschacht, Gillet, Juhasz, Van Damme, Wasilewski, Biglia, Boussoufa (86' Goor), Polak, Frutos (74' Pieroni), Vlcek (80' Hassan). Doelpunten: 23' Vlcek 0-1, 37' Vlcek 0-2, 63' Frutos 0-3, 88' Foley 1-3, 89' Haznadar 2-3. Gele kaarten: Wasilewski, Azofeifa, Mutavdzic, Deschacht, Smoje, Van Damme.