Paashaas bezoekt Belgische kinderen in Shanghai

Het was een vermoeiende dag voor de paashaas. Uren voor zijn optreden op Belgische bodem, verscheen hij op het Consulaat Generaal van Shanghai om de Belgische kinderen van paaseitjes te voorzien.

ecoolen

BR />

De meeste Chinezen, die op religieus en filosofisch vlak voornamelijk geïnspireerd worden door het taoïsme, confucianisme en boeddhisme, kennen geen paasfeest. Om de Belgische kinderen die in China opgroeien toch de traditie van deze feestdag mee te geven, organiseert de vereniging voor Vlamingen in Shanghai, locaal bekend als VLIS, naar goede gewoonte een leuk paasfeest.

Er zijn momenteel een 700-tal Belgen ingeschreven op het Consulaat Generaal te Shanghai, en vandaag zijn er maar liefst 110 kinderen opgedaagd om paaseieren te zoeken in de prachtige tuin.

Hoewel in het straatbeeld tijdens de maand december Kerstmis alom vertegenwoordigd is, merk je van Pasen amper iets. Vandaar dat initiatieven zoals deze worden toegejuicht door de Vlamingen in Shanghai. Zalig paasfeest!

Auteur: Tonia Meeus

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.