1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dit jaar geen Boerkesjogging op de agenda

De Olense atletiekclub AK Olen organiseert al vele jaren, midden augustus, de Boerkesjogging met daaraan gekoppeld een officiële 10 mijl wedstrijd. Voor het eerst in 20 jaar zal de wedstrijd niet plaatsvinden.

ecoolen

BR />

Met de 20ste Parochiejogging (Onze-Lieve-Vrouw-Olen), de 20ste Boerkesjogging (Olen Centrum) en de 22ste KWB-jogging (Sint-Jozef-Olen) was er tot voor kort een looptraditie in Olen. Het lijkt er sterk op dat Olen besmettelijk ziek is wat betreft loopwedstrijden. In de zomer gooide Koen Cambré, organisator van de parochiejogging van Onze-Lieve-Vrouw-Olen de handdoek in de ring. Sinds kort meldt de website van de AK Olen dat het loopevenement 'Boerkesjogging' dit jaar niet meer zal plaatsvinden. De KWB-jogging blijft doorgaan en hoopt zelfs zijn deelnemerslijst te zien groeien.

In 1986 werd de club AK Olen als afdeling van AC Herentals in Olen opgericht. In haar geschiedenis heeft de club verschillende trainingsplaatsen gehad, eerst in de gemeentelijke feestzaal, later in de Rijksbasisschool om via een terrein op de Weeën te belanden in Teunenberg. Sinds 2003 gebruiken de joggers een deel van hal 14 op het oud militair domein. Om de leden zo comfortabel mogelijk hun sport te laten beoefenen organiseert het bestuur een aantal activiteiten. Naast de Boerkessjogging staan er jaarlijks de bierloop en de winterduathlon op het programma. Maar, vanaf dit jaar zal de jogging ontbreken op de agenda.

Volgens Wim Vervoort, secretaris van AK Olen, is de club kerngezond maar met het beperkte bestuur en het huidige aantal vrijwilligers was het onmogelijk om drie evenementen te organiseren. Er werd binnen het bestuur een evaluatievergadering gehouden en Boerkesjogging is het slachtoffer geworden. De wedstrijd haalde een zeer hoog niveau en met het gevaar in kwaliteit te moet inboeten, heeft men verkozen om af te slanken om andere activiteiten te ondersteunen. Of dit het definitieve einde van de jogging is, is niet gezegd. We laten de deur op een kiertje staan,de toekomst zal uitwijzen of we er ooit terug aan beginnen.

Stefaan Van Den Broek van Duffel is de houder van het wedstrijdrecord voor veteranen met een tijd van 50 min en 22 sec, over de 10 mijl gelopen op de laatste editie. Stefaan, die een vijftal keer present was op de wedstrijd, vindt het erg spijtig dat de organisatie niet zal plaatsvinden dit jaar. De wedstrijd met een prachtig parcours, veel ambiance, een massa deelnemers en een zeer verzorgde prijzentafel stond al van begin dit jaar aangestipt in zijn agenda. Nu wordt het uitkijken naar een andere wedstrijd.

Seppe Bouquillion (CD&V), sportschepen van Olen, betreurt ook dat de manifestatie niet meer doorgaat. Seppe heeft met de sportdienst en AK Olen samen gezeten om in eerste instantie de parochiejogging voort te zetten. "AK Olen heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van joggings, hun know-how kunnen we dus zeker gebruiken. Het grote pijnpunt bij vele verenigingen is, natuurlijk, de vrijwilligers. Zonder deze kan je geen enkele organisatie laten lukken. In ons nieuwe subsidiereglement zullen we deze mensen dan ook extra waarderen." Seppe geeft echter de moed niet op en gelooft vast en zeker dat de Olense clubs veel goede ideeën en intenties hebben om hun sport op een positieve manier naar buiten te brengen.

Info:

Auteur: Jan Van den Eynde

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio