Justine Henin opent tennisacademie in Orlando

Justine Henin opent zondag in het Mission Inn Resort and Club in het Amerikaanse Orlando (Florida) de '6 Sense Tennis Academy'.

Belga

BR>

De academie werd in 2007 gesticht door Henin en haar coach Carlos Rodriguez. Het is de bedoeling dat de specifieke tennisfilosofie van Henin en coach Rodriguez ook in de Verenigde Staten geïntroduceerd wordt.

Henin, die zelf op achtjarige leeftijd begon te tennissen, speelde eerst mini-tennis op een kleiner veldje. Dat is volgens de '6 Sense Tennis Academy' de basis voor kinderen die willen leren tennissen.

De kinderen zullen worden bijgestaan tijdens hun cruciale jonge jaren en er wordt veel aandacht besteed aan de volledige ontwikkeling van de speelstijl van de jonge spelers, vooral met een technische en tactische aanpak. Er is ook ruimte voor opleiding, training en coaching van de jonge spelers in het proftennis.

De missie van de tennisacademie bestaat erin om elke speler, afhankelijk van hun leeftijd, niveau en hun eigen doelstellingen, te sturen en te steunen.

Meer informatie vind je op de site van de '6 Sense Tennis Academy'.