Vaitkus wint Ronde van het Groene Hart

Tomas Vaitkus heeft zondag de Ronde van het Groene Hart gewonnen. De Litouwer haalde het in een massasprint van Wouter Weylandt en de Nederlander Bobbie Traksel. Niko Eeckhout werd vierde.

Belga

BR>

Na zowat 35 kilometer wedstrijd vormde zich een kopgroep van vier renners. Na vijftig kilometer wedstrijd zat hun poging erop. Het signaal voor onze landgenoot Van Mingeroet om met vier metgezellen even voor de grote groep uit te rijden.

Net voor de bevoorradingszone ging Jens Mouris opnieuw zijn kans. Nu kreeg de renner van Mitsubishi-Jartazi de Nederlander Ronan Van Zandbeek mee, maar ook nu weer was het een maat voor niets.

In volle finale trachtte Larsson nog iets te ondernemen. Meer dan een halve minuut sprokkelde de Zweed echter niet bijeen. Hij werd dan ook snel weer gegrepen door het peloton, met op kop Quick Step-Innergetic en Skil-Shimano.

Op vijf kilometer van de finish spurtte Steven de Jongh weg uit het uitgedunde peloton. Het waren de mannen van P3 Transfer die de Nederlander opnieuw inrekenden. Iedereen maakte zich van dan af op voor een massasprint. Daarin werd Niko Eeckhout gegangmaakt tot op zo'n 250 meter van de finish.

Dan kwam Tomas Vaitkus opzetten. Niemand geraakte nog over de snelle Litouwer. Wouter Weylandt werd tweede. Eeckhout tenslotte moest de Nederlander Bobbie Traksel nog laten voorgaan.