Dertien bendeleden opgepakt na inbraak in Gents chemiebedrijf

De Gentse lokale politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag dertien vermoedelijke leden van een Roemeense dievenbende opgepakt.

Belga

De bende werd opgerold nadat drie mannen betrapt werden bij het inbreken in het chemiebedrijf Sadaci in de Gentse kanaalzone.

Drie Roemenen waren vrijdagavond in het bedrijf binnengebroken en hadden een voorraad ferromolybdeen in zakken meegenomen. Ferromolybdeen wordt gebruikt om roestvrij staal te produceren en is uitzonderlijk kostbaar.

De mannen werden rond elf uur echter opgemerkt door de bewaking van het bedrijf. Die waarschuwde de politie, die de drie verdachten oppakte.

Het gaat om drie Roemenen van 24 en 25 jaar oud. De agenten troffen in een auto in de omgeving van het bedrijf nog twee handlangers aan. De vijf logeerden in een Formule 1-hotel in het Gentse havengebied.

De politie pakte in het hotel nog acht andere vermoedelijke bendeleden op. Het gaat in totaal om twaalf Roemenen en een Spanjaard. De politie sluit niet uit dat de bende op bestelling werkte. De onderzoeksrechter in Gent beslist zondag of de dertien verdachten aangehouden worden.