Debat regeerverklaring, muzikale noot in de Senaat

Minister van Defensie Pieter De Crem en Spirit-senator Geert Lambert kruisten zaterdagavond tijdens het debat over de regeerverklaring de degens met Franse chansons.

Lambert verwees in zijn tussenkomst naar het Franse chanson uit de jaren dertig "Tout va très bien (Madame la Marquise)".

Belga

Er is geen echt budget, een vaag regeerakkoord, amper een meerderheid aan Vlaamse kant en geen serieus zicht op een goede staatshervorming, "mais à part ça, madame la Marquise, tout va trés bien, tout va trés bien" (Maar verder gaat alles goed, zeer goed, mevrouw de markies), vond de spirit-senator.

De Crem was het daar niet mee eens en vond dat de senator beter het chanson "Une belle histoire" kon citeren als hij het over de regering had. Geert Lambert zocht de tekst snel op en diende de CD&V-minister van repliek met een passage uit dat chanson. "Ils se sont quittés au bord du matin / Sur l'autoroute des vacances / C'était fini le jour de chance / Ils reprirent alors chacun leur chemin". En hij eindigde met "Il rentra chez lui, là-haut vers le brouillard" (Hij ging naar huis, daar hoog in de mist).