Paus doopt ex-moslim

Paus Benedictus XVI heeft zaterdagavond tijdens de paaswake in de Sint-Pietersbasiliek zeven volwassenen gedoopt, onder wie een voormalige moslim.

Tijdens de paaswake wordt elk jaar een aantal volwassenen gedoopt. Een van de dopelingen van dit jaar is de Italiaanse journalist van Egyptische herkomst Magdi Allam (55), die momenteel reporter en vicedirecteur is van de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Belga

Hij stond lange tijd bekend als "gematigd moslim".

Magdi Allam heeft meerdere polemistische essays geschreven over het Midden-Oosten. In 2006 organiseerde hij in Rome en steunbetoging voor de christenen in moslimlanden.

"Volgens de katholieke Kerk heeft iedereen die daarom vrijwillig vraagt, grondig zelfonderzoek heeft gedaan en goed is voorbereid, het recht gedoopt te worden", zo licht de woordvoerder van het Vaticaan Federico Lombardi toe in een communiqué.

De andere dopelingen, een man en vijf vrouwen, zijn afkomstig uit China, Kameroen, Peru en de Verenigde Staten. Zondagmorgen viert de paus op het Sint-Pietersplein de paasmis, gevolgd door de traditionele 'Urbi et Orbi'-zegen. De mis zal per televisie in 67 landen te volgen zijn.