Dheedene bezorgt Germinal Beerschot zege tegen Brussels

Germinal Beerschot had bijzonder weinig overschot tegen Brussels. De rode lantaarn leek tegen de Ratten op weg naar een tweede thuiszege op rij, maar in twee minuten tijd gaf Brussels zijn voorsprong weg.

pirombouts

BR>

Stem voor de man van de match op Beerschot wint de cup! Je vindt er ook nieuws, columns en fotoalbums van Germinal Beerschot terug.

De eerste helft was een flauwe bedoening. De bezoekers waren pas na een kwartier gevaarlijk toen Pieterjan Monteyne een vrijschop op het hoofd van de vrijstaande Verhoeven schilderde. Brusselsdoelman Werner werkte de kopbal in hoekschop. De betere mogelijkheden waren voor de hekkensluiter. Steppe moest redding brengen op een schot van Sorokin en op een vlam van Andic.

De fel verzwakte Antwerpenaars, die in de eerste helft duidelijk creativiteit misten, kwamen vlak voor rust tegen alle verwachtingen in zelfs op achterstand. Gueye profiteerde van een misverstand tussen keeper Steppe en Wamfor om een voorzet van Neziri de bal binnen te tikken. Niemand zag dat de spits van Brussels dat met de hand deed.

Om wat aan de achterstand te doen, bracht Van Veldhoven met drie nieuwe namen vers bloed in de ploeg. Aanvankelijk leverde dit niet veel beterschap op. Matumona verdubbelde bijna de Brusselse voorsprong, maar zijn schot werd afgeblokt.

In twee minuten tijd klaarde de hemel op voor de bezoekers. Eerst kon Malki een voorzet van Dheedene van dichtbij binnenwerken. Eén minuut later wees de spelleider naar de stip toen Haydock Malki neertrok in het strafschopgebied. Dheedene zette zijn elfmeter feilloos om. Een kort slotoffensief van Brussels leverde niets meer op.

Kris TITILLION

Scheidsrechter: Van de Velde. Toeschouwers: 4.500. BRUSSELS: Werner - Neziri, Zubar, Haydock, Andic - Matumona, Kouyaté, Le Postollec, Sorokin - Gueye, Guterstam. GERMINAL BEERSCHOT: Steppe - M. Monteyne, Van Dooren, Dheedene, P. Monteyne - Wamfor, Ederson, Chabaud, Cruz - Verhoeven, Okoduwa. Vervangingen: 46' Verhoeven door Malki, 46' Chabaud door Owusu, 51' Cruz door De Wree, 70' Gueye door Da Silva, 83' Le Postollec door Lutula, 87' Zubar door Culek. Doelpunten: 40 Gueye 1-0, 63' Malki 1-1, 64' Dheedene 1-2 (strafschop). Gele kaarten: Van Dooren, Haydock.