Dender geeft Brugse titeldromen fikse knauw: 1-0 + video

Club Brugge heeft een bijzonder slechte zaak gedaan in de titelstrijd. De West-Vlamingen bakten op het veld van Dender bijzonder weinig van. Sanchez zette de kroon op het werk door het enige doelpunt te scoren.

pirombouts

De thuisploeg begon het ijverigst aan de match. Degroote en De Pever stelden de Brugse afweer als eersten op de proef, maar zonder veel gevaar. Op de eerste grote kans is het wachten tot het kwartier. Barbé zette Zewlakow voor Stijnen, maar die laat zich niet verrassen. Brugge reageert onmiddellijk via Geraerts, maar die zag zijn kopbal voor de lijn gekeerd door De Rijck.

Club had het lastig met een agressief Dender. De bezoekers konden hun wil niet opleggen en moesten constant opletten voor de counter via de pijlsnelle Munyaneza. Net na het halfuur kwam Club dan toch dicht bij de voorsprong. Sterchele haalde de achterlijn, maar de inlopende Djokic mikt net naast de paal. De Serviër was even later opnieuw gevaarlijk: aanpakken, draaien en schieten, maar de bal ging naast.

De beste kans voor rust was nog voor Dender. Deflandre zette voor, Munyaneza kopte naar de hoek, maar een gestrekte Stijnen voorkwam een doelpunt.

De eerste kans na rust was ook voor Dender, maar Servaes schoot hoog over. Brugge probeerde het spel te verleggen en kreeg ook kansen. Djokic kwam net te kort om een scherpe voorzet binnen te koppen. Even later kopte hij een hoekschop net naast.

Jacky Mathyssen zag de bui al hangen en wisselde Djokic voor Sonck. Dat zette echter niet direct zoden aan de dijk. Sterchele werd weggestuurd, maar na enkele fraaie kapbewegingen schoot hij onbesuisd over. Het doelpunt viel daarna bijna aan de overkant. Munyaneza hield de Brugse verdediging aan de praat, maar zijn schot stierf op de benen van Stijnen.

Even later was het toch prijs. Munyaneza legde af en de ingevallen Sanchez knalde de bal staalhard voorbij Stijnen. Brugge gooide nu alles in de aanval, maar zonder veel overtuiging. Toch kwamen de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker: Leko vlamde overhoeks, maar De Rijck redde op de lijn. Sanchez kwam nog dicht bij de 2-0, maar Stijnen stond paraat.

Lieven VAN DEN BOGAERD

Bekijk ook de reactie van Jacky Matthijsen na de match.

Scheidsrechter: De Bleeckere. Toeschouwers: 6846. DENDER: Berthelin, Deflandre, De Rijck, Servaes, Filipovic, Degroote, Barbé, De Pever, Vanderbiest, Zewlakow, Munyaneza. CLUB BRUGGE: Stijnen, Priske, Simaeys, Maertens, Klukowski, Chavez, Leko, Geraerts, Englebert, Djokic, Sterchele. Doelpunten: 76' Sanchez 1-0. Vervangingen: 58' Djokic door Sonck, 65' Zewlakow door Dufoor, 68' Barbé door Sanchez, 79' Englebert door Capon, 82' De Pever door Oumouri., 85' Maertens door Salou.Gele kaart: Filipovic.