Michel Fourniret maakt tekening van toekomstig proces

Michel Fourniret heeft in de gevangenis een tekening van zijn toekomstig proces gemaakt. Het kan worden geïnterpreteerd als die van een man die zich in het nauw gedreven voelt, maar die ervan overtuigd is dat hij niets gedaan heeft.

Belga

BR>

Dat zei een psychiater zondag in het journaal op RTL-TVi. Volgens de expert vertoont de tekening, die in het bezit kwam van de private zender, scherpe gelaatstrekken en wordt justitie voorgesteld als een "evenwichtig gebouw".

Op de grond stellen twee vrouwen, "Anne en Pascale", de onderzoeksrechters voor die zijn verdediging willen ondermijnen. Het gaat om een eerste element van waardevermindering van het proces, zegt psychiater Pierre Lux.

De tekening zou ook aantonen dat Fourniret, die een opleiding genoot als industrieel tekenaar, ervan overtuigd is dat hij niets gedaan heeft, maar denkt dat zijn proces op voorhand al gemaakt is en dat niemand het zal aandurven hem vrij te spreken, onder druk van de publiek opinie. Volgens de expert is dat een teken van cynisme.