Ontvoerd Brits meisje was mogelijk in handen van pedofiel

De vermoedelijke ontvoerder van het negenjarige Britse meisje Shannon Matthews zou een verleden als pedofiel hebben en zou het meisje misbruikt hebben. Dat zegt de ex-vrouw van de man.

Belga

De 37-jarige ex-vrouw heeft het in een interview in News of the World over de ongezonde interesse van haar voormalige echtgenoot in kinderen. Hij zou zelfs zijn twee dochters achterna gezeten hebben. Haar zeven jaar durende huwelijk met de verdachte zou "de hel" geweest zijn, aldus de vrouw. Zo moest ze zich voor hem verkleden als schoolmeisje bij vrijpartijen.

Volgens de Britse krant Mail on Sunday zou de man bij zijn arrestatie gezegd hebben dat de 32-jarige moeder van Shannon iets te maken heeft met de ontvoering van haar dochter. De vermoedelijke ontvoerder is een oom van de 22-jarige stiefvader van Shannon.

Shannon Matthews was bijna vier weken vermist en werd vrijdag levend en wel teruggevonden. Samen met kinderpsychologen willen de onderzoekers zo behoedzaam mogelijk de mysterieuze omstandigheden van haar verdwijning achterhalen. De politie zet zondag het verhoor van het kind en van de vermoedelijke ontvoerder voort.