"Diksmuide IJzersterk" moet IJzerbedevaart nieuw leven inblazen

In de IJzertoren is zondagmiddag de nieuwe naam van de IJzerbedevaart bekendgemaakt. Met "Diksmuide IJzersterk" hoopt het IJzerbedevaartcomité de bedevaart nieuw leven in te blazen.

Belga

De nieuwe IJzerbedevaart "Diksmuide IJzersterk" op zondag 31 augustus, de 81ste editie, moet een breder publiek aanspreken. "De dag begint met een wandeling en een fietstocht langs de historische plaatsen, monumenten en bezienswaardigheden in de stad", zegt Walter Baeten, de voorzitter van het IJzerbedevaartcomité.

"De traditionele eucharistieviering op de weide aan de IJzertoren blijft natuurlijk ook. 's Middags is er een straattheaterfestival en een herdenking van de Eerste Wereldoorlog met oldtimervliegtuigen. In de namiddag is er dan de IJzerbedevaart met een bloemenhulde en muziek van het 60-koppig Vlaams Symfonisch Orkest met Willem Vermandere. Er wordt afgesloten met een zangspektakel 'Vlaanderen zingt'".

Ook op de nieuwe IJzerbedevaart wil het IJzerbedevaartcomité de boodschap van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid in de wereld voor de toekomst bewaren en vrijwaren.