Vierhonderd mensen betrapt met drugs tijdens internationale actie

Tijdens de internationale antidrugsactie Etoile vrijdag hebben de Belgische, Nederlandse, Luxemburgse en Franse politie- en douanediensten bijna vierhonderd mensen betrapt met drugs. Acht van hen zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Belga

BR>

Onder meer 2 kilogram cannabis, 200 gram amfetamines, 510 xtc-pillen en 280 gram hallucinogene paddenstoelen werden in beslag genomen. De agenten sloegen twaalf verboden wapens aan.

De wegpolitie van Luik pakte drie Fransen op die 30 gram heroïne en 5 gram cocaïne op zak hadden. De verdachten waren op de terugweg uit Maastricht en hadden de drugs ingeslikt om zo aan de controle te ontkomen.

Ook de lokale politiezone Basse Meuse (Luik) arresteerde twee Fransen en een Belg met 500 xtc-pillen en enkele honderden grammen marihuana bij zich.

In totaal hebben bijna vierhonderd politie- en douaneambtenaren in België deelgenomen aan de gezamenlijke internationale actie in de strijd tegen het drugstoerisme. Er werden controles uitgevoerd langs de autosnelwegen en de regionale wegen, in treinen, op bussen en in illegale drugspanden. Ook Nederland, Luxemburg en Frankrijk hebben op hun grondgebied gecontroleerd.