Vechtpartij in gevangenis kan 4 jaar cel kosten

Het openbaar ministerie heeft vrijdag celstraffen tot vier jaar gevorderd voor zes mannen die betrokken zouden geweest zijn bij twee zware vechtpartijen in de gevangenis van Antwerpen in mei vorig jaar. Enkele dagen later hield de politie een grote sweeping in de Begijnenstraat, waarbij meerdere vuilnisbakken vol zelfgemaakte wapens, drugs en gsm's in beslag werden genomen.

Belga

De vechtpartijen kaderden volgens de procureur in een aanhoudende machtsstrijd tussen de Oost-Europeanen en de Noord-Afrikanen over de drugshandel. Kort voor de vechtpartij op 17 mei waren een aantal tennisballen met drugs en gsm's over de muur gegooid. De Oost-Europeanen hadden die van de Noord-Afrikanen afgepakt.

Brahem K. (Khalfioui, 27) en Habib A. (Asmar, 30) zouden de Oost-Europeanen daarop uitgedaagd hebben, waarop er een vechtpartij ontstond. Volgens een gedetineerde had Habib daarbij iemand een messteek toegebracht, maar die ontkent dat. Op 20 mei was het opnieuw raak. Brahem zou Spartak R. (Rachoev, 21) hebben aangevallen, wat hij betwist. Beide groepen raakten vervolgens opnieuw slaags. Brahem en nog twee anderen werden daarbij neergestoken. Op bewakingsbeelden was te zien hoe Alexandre R. (Risbergi, 33), Robert B. (Batashvili, 41), Spartak en Lasha D. (Dolidze, 38) met zelfgemaakte steekwapens hadden staan zwaaien.

Het openbaar ministerie vorderde voor Brahem, Alexandre en Robert vier jaar cel. Spartak en Lasha hangt twee jaar gevangenisstraf boven het hoofd en voor Habib werd de internering gevorderd. Het vonnis valt op 21 maart.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio