Vlaams parlement organiseert "festival van de politiek"

Print
Het Vlaams parlement organiseert van 14 tot 16 november een "festival van de politiek". Dat wordt een weekendevenement dat de burgers dichter bij de politiek moet betrekken. Het gebeuren wordt gekoppeld aan de Week van de Smaak en krijgt dan ook de titel "smaak voor politiek".
Het idee komt uit Schotland, waar het parlement als jaren een "festival of politics" organiseert dat telkens duizenden mensen per dag lokt.

"Bedoeling is om mensen naar het Vlaams parlement te krijgen die hier voor de normale werkzaamheden nooit zouden komen", zegt Vlaams parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten. Volgens haar zijn alle fracties in het Vlaams parlement enthousiast over het idee.

Het festival begint op 14 november met een poëzieavond, iets wat het Vlaams parlement in het verleden al organiseerde. Zaterdag en zondag is er een uitgebreid programma, dat pas definitief vast zal liggen na de paasvakantie, zegt Vlaams parlementslid Carl Decaluwé (CD&V), voorzitter van de werkgroep die hiervoor is samengesteld. In de Koepelzaal kunnen burgers een eigen "vragenuurtje" houden en komen er debatten, eventueel met grote toppers uit de economische, culturele of mediawereld. De commissies organiseren elk iets rond hun werkdomein. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan een jobbeurs voor de commissie Werk.

Voorts is er randanimatie en hier zal de Week van de Smaak ten volle spelen: Vlaamse koks zullen iets doen met streekgerechten, er komt een soort modehappening, een tentoonstelling rond fooddesign, enzovoort.
Nu in het nieuws