Duizenden telefoonlijnen in Herentals onbruikbaar

Duizenden telefoonlijnen in Herentals onbruikbaar

Duizenden telefoonlijnen in Herentals onbruikbaar

Print
Herentals - 6.200 telefoonlijnen van Belgacom zijn beschadigd door een aannemer. Die was in de Stadspoortstraat bezig met het verwijderen van bomen toen hij per ongeluk de telefoonkabels beschadigde. 5000 klanten kunnen tot vrijdagavond niet bellen of op het internet surfen.
Belgacom werkt de komende dagen de klok rond om het euvel te herstellen.

Volgens een woordvoerder van de telefoonbeheerder gaat het om 100 meter aan koperkabels die vervangen moeten worden. Als alles volgens plan verloopt zullen die kabels donderdagochtend klaar liggen, waarna de lasploegen aan het werk kunnen gaan om alles te installeren. Dat zal geleidelijk aan gebeuren, waardoor de eersten vermoedelijk donderdagmorgen al geen problemen meer zullen hebben. De pechvogels die aangesloten zijn op de laatste te herstellen kabels moeten vermoedelijk wachten tot vrijdagavond.

Belgacom treft naar eigen zeggen in de kwestie geen schuld. De aannemer ging volgens het bedrijf nogal driest te werk, waardoor de opgelopen schade aanzienlijk is. Klanten voor wie internetdiensten noodzakelijk zijn, zoals bedrijven, kunnen een noodoplossing aanvragen.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio