Carlström wint 3e rit Parijs-Nice

Print
De Fin Kjell Carlström (Liquigas) heeft woensdag de derde etappe in Parijs-Nice (Fra/BC) op zijn naam geschreven, een rit over 164,5 km van Fleurie naar Saint-Etienne. Hij haalde het van zijn Franse medevluchter Clément L'Hotellerie (Skil-Shimano). De Fransman Pierre Rolland (Crédit Agricole) werd 43 seconden later derde. De Fransman Sylvain Chavanel (Cofidis) neemt de gele leiderstrui van de Noor Thor Hushovd (Crédit Agricole) over. Hij heeft amper twee seconden voorsprong op de Nederlander Karsten Kroon en drie seconden op de Spanjaard Luis Leon Sanchez.
Stilte voor de storm woensdag in de Koers naar de Zon. De Col de la Croix de Chabouret, de eerste beklimming van eerste categorie in deze Franse rittenkoers, kon de favorieten voor de eindzege op weg naar Saint-Etienne niet inspireren om hun kaarten op tafel te leggen. Ze hielden zich gedeisd in het vooruitzicht van donderdag als de achterkant van de Mont Ventoux beklommen wordt.

Het bood de kans aan drie vrijbuiters om op zoek te gaan naar de ritzege. Clément L'hotellerie, Kjell Carlström en Bradley McGee ontsnapten al na acht kilometer en kregen van het peloton een maximale voorsprong van elf minuten. McGee moest er in de finale af en aan de streep spurtte de 31-jarige Carlström sneller dan L'hotellerie, die wel leider is in het bergklassement.
Nu in het nieuws