Waris Dirie start kruistocht tegen Belgische politie

Het lijkt erop dat het voormalige topmodel Waris Dirie, die vorige week spoorloos verdween in Brussel, een ware kruistocht is gestart tegen de Belgische politie. Op haar website richt ze zich tot alle vrouwen die ooit een nare ervaring met onze ordediensten hadden.

"De voorbije dagen hebben we al verschillende mails gekregen van vrouwen die gelijkaardige ervaringen hadden met de Belgische politie", schrijft Dirie op haar site. "Help ons alstublieft om deze zaak in de openbaarheid te brengen. We garanderen uw anonimiteit." Dirie verklaart verder dat ze geen details kan geven over haar verdwijning, maar dat de voorbije week "een echte nachtmerrie" was.

De Somalische was vorige week drie dagen spoorloos in Brussel. Eerst vertelde ze dat ze verdwaald was en dat er sprake was van een reeks misverstanden. Terug in Oostenrijk veranderde het verhaal. De Brusselse politie zou hebben geweigerd haar te helpen toen ze haar hotel kwijt was en zou zelfs hebben gedreigd haar in de cel te gooien.

Het voormalige topmodel zou daarop zijn ontvoerd door een taxichauffeur. Pas anderhalve dag later wist ze te ontsnappen en kon ze terug naar de hoofdstad liften. Waris Dirie heeft een verleden van alcoholproblemen. Ze verdween eerder al in Londen en München.

Nu in het nieuws