Bedrijven creëren nieuwe bedrijven

Print
Beerse - In de gebouwen van Janssen Pharmaceutica in Beerse stelden de vzw Innotek uit Geel en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij uit Nederland het project ’Bedrijven creëren bedrijven’ voor. 56 bedrijven uit de provincies Antwerpen en Limburg zijn gestart met nieuwe ondernemingen, zogenaamde spin-offs.
BR>

De vzw Innotek wil starters en ondernemingen helpen met advies en dienstverlening. De organisatie werkte samen met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij een interregionaal project uit. Het doel is nieuwe ondernemingen uitbouwen uit moederbedrijven, zogenaamde spinoffs. Deze ondernemingen focussen zich vooral op activiteiten die niet tot de hoofdtaak van het moederbedrijf behoren.

”Meer dan 140 bedrijven zijn bezocht. Hieruit zijn meer dan vijftig spinoffprojecten opgestart”, zegt Luc Peeters van Innotek. Intussen zijn 22 spinoffs voltooid.

Op een bijeenkomst bij Janssen Pharmaceutica stonden twaalf spinoffs in de kijker. Janssen Pharmaceutica startte in augustus 2007 zelf met de bvba Peira. Deze spinoff levert technische ondersteuning aan onderzoekslaboratoria. ”Het herstellen van labomateriaal gebeurde vroeger in een eigen afdeling. Die afdeling is afgebouwd”, zei Vic Maes van Janssen Pharmaceutica. Peira stelt zes personen aan te werk.

BVDL

www.innotekbic.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio