Koppel neemt Aqua-Koi over

Print
Balen - Jan Pinceel en Sandra Smets hebben in Balen-Hulsen de zaak Aqua-Koi overgenomen en vernieuwd. De winkel en kwekerij verkoopt alles voor de vijver, van opbouw tot inhoud. De uitbaters, die van opleiding biologen zijn, runnen ook de winkel Rivendell in Kasterlee.
BR>

“Onze winkel Rivendell in Kasterlee werd te klein”, begint biololoog Jan Pinceel. “Onze klanten wilden niet alleen vissen kopen, maar ook alle benodigdheden om een vijver te plaatsen. Vandaar de uitbreiding met de winkel in Balen-Hulsen. Ons gamma is uitgebreid met alles voor de vijverbouw, inclusief boeken over het onderwerp.” De zaak in Hulsen omvat een viskwekerij van drie hectare groot en een plantenkwekerij van twee hectare met winkel.

Jan studeerde biologie in Leuven. Daar liep hij Sandra tegen het lijf. Ze maakten allebei een thesis over vissen. “Al lachend spraken we toen al over een eigen viskwekerij”, grinnikt Sandra. “Nooit gedacht dat het zo’n vaart zou lopen.”

Israël

Kweken heeft het duo altijd geboeid. Als biologen kunnen ze zelf de nieuwste technieken optimaal toepassen. “Onze kennis is de grootste troef van Aqua-Koi. Wij geven de mensen gratis het beste advies. Ook met zieke vissen kan je hier terecht. Wij hebben de nodige onderzoeksapparatuur en medicatie voorhanden. Vijverwater laten testen, is geen enkel probleem”, verduidelijkt Sandra.

Jan reist geregeld naar Israël om nieuwe koi’s aan te kopen. “De prijs-kwaliteitsverhouding van de vissen is daar bijzonder goed. Op vlak van kleurkwaliteit kunnen ze zeker tippen aan de Japanse soort. Verder zijn ze sterker en beter bestand tegen ziektes dan hun Aziatische broertjes en zusjes”, legt Sandra uit. De bestaande winkel in Hulsen kreeg deze winter een grondige facelift. De vernieuwingen en moderniseringen waren nodig om optimaal te kunnen werken.

Op 10 en 11 mei houden Sandra en Jan open dagen. Maar tot dan wachten om een nieuwe vijver aan te leggen, hoeft niet. De winkel is al open.

Nele CAEYERS

Aqua-Koi is te vinden in Hulsen 51 in Balen. 014-30.87.70, www.aqua-koi.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio