Schepenen beloven oplossing voor Posthof

Print
Berchem -

Antwerps schepen van Sociale Zaken Monica De Coninck (sp.a) en haar collega van Samenlevingsopbouw Leen Verbist (sp.a) beloven mee te zoeken naar een oplossing voor het buurtcentrum Posthof in Berchem. “Posthof zal niet sluiten”, zeggen ze.

BR />

Beide schepenen begrijpen de ongerustheid over het terugtrekken van Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad (SAS) uit het buurtcentrum Posthof. “De stad erkent het Posthof als ontmoetingsplaats”, zeggen ze. “We zullen het dit jaar nog een plaats geven binnen het stedelijk verhaal van ontmoetingscentra. De bedoeling is dat de werking verzekerd is, dat het buurtcafé blijft bestaan en dat de mensen uit Oud-Berchem in het Posthof elkaar blijven ontmoeten. We werken daarvoor samen met het district. Met SAS spreken we over een voortzetting van de projecten, zoals Taal-ooR. Voor andere ontmoetings- en vormingsmomenten bekijken we hoe deze projecten ook na 2008 kunnen plaatsvinden.”

Posthof-bestuurslid Eddy Van Pottelberge is blij met de teneur van het standpunt van de schepenen. “Ik hoop dat de stad ons ook ondersteunt in de eis om Posthof als steunpunt van SAS te behouden”, zegt Van Pottelberge.

Ondertussen ondertekenden ruim 120 mensen de petitie ’Red Posthof’.

SVW

www.posthof-moet-blijven.bravehost.com
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio