Club Brugge krijgt uppercut van Moeskroen: 2-0

Club Brugge kreeg in de titelrace gisteravond op Le Canonnier een uppercut van formaat. De achterstand op Standard bedraagt vier punten. Een matig Club was weinig imposant en een enthousiast Moeskroen maakte daar gretig gebruik van.

bsouffreau

BR />

De Hurlus gingen met de volle buit aan de haal en voor trainer Enzo Scifo werd het - eindelijk - de eerste driepunter voor zijn nieuwe werkgever.

Clubtrainer Jacky Mathijssen kon voor de korte trip naar Moeskroen opnieuw rekenen op Stijnen en Clement terwijl Scifo pokerde en de 19-jarige spits Ouali voor de leeuwen gooide omdat topschutter Tomou afwezig was.

Pas na een kwartier lag Clement met een kopbal aan de basis van het eerste gevaar. Aan de overzijde was er een goede actie van Ouali maar die bracht Stijnen niet in verlegenheid. In een vrij evenwichtige eerste helft kwamen de Hurlus toch op voorsprong. Dugardein zette voor, Oussalah bediende Ouali en de jonge Fransman vloerde Stijnen. Blauw-zwart op achtervolgen aangewezen maar echte pressing was er niet. Twee Brugse vrijschoppen leverden niets op en Sonck deponeerde een bal buiten het stadion. Net voor rust testte Djokic nog eens Volders maar de Moeskroense goalie was bij de pinken. De rust zou voor de bezoekers moeten soelaas brengen.

Mathijssen hield Blondel in de kleedkamer en bracht Maertens in. De wedstrijd ontplofte meteen toen Chantry rechts op het middenveld de bal aangespeeld kreeg, oprukte en met een pegel in de winkelhaak Stijnen het nakijken gaf. Club Brugge ontsnapte aan een derde tegengoal toen een kopbal van Sapina achter Stijnen op de paal uiteen spatte.

Scifo's eerste zege

Het tegenoffensief van de titelkandidaat bleef verrassend genoeg uit. De Moeskroense verdedigers stopten de drie Brugse spitsen in hun binnenzak zodat Volders nog nauwelijks aan het werk werd gezet. Kopballen van Sonck en Clement waren te zwak om de wedstrijd nog te doen kantelen. Scifo op weg naar zijn eerste zege en de ex-Rode Duivel gunde Ouali nog een applausvervanging. Custovic was nog twee keer dicht bij de genadestoot maar de 2-0 stand bleef op het scorebord. De 'Merci Scifo' van de Moeskroense supporters had dit keer geen ironisch tintje! De Blue Army daarentegen zal alvast met een stevige kater opgezadeld zitten want de garde van Jackie Mathijssen ziet concurrent Standard al vier punten uitlopen.

PhBo

Scheidsrechter: Burie. Toeschouwers: 7.160. MOESKROEN: Volders, Chantry (67' Toyes), Sapina, Van Gijseghem, Vandooren, Walasiak, Dugardein, Baseggio (75' Assou-Ekotto), Oussalah, Custovic, Ouali (84' Huyghebaert). CLUB BRUGGE: Stijnen, Priske (84' Chavez), Simaeys, Clement, Klukowski, Geraerts, Leko, Blondel (46' Maertens), Sterchele, Djokic, Sonck. Doelpunten: 28' Ouali 1-0, 52' Chantry 2-0 Gele kaarten: Walasiak (fout), Oussalah (fout), Geraerts (fout).