Brussels pakt drie punten tegen Lokeren: 2-0

Tegen een bleek Lokeren vierde Franky Van der Elst zijn eerste driepunter. Helaas voor rode lantaarn Brussels won Bergen verrassend op Genk, zodat de kloof met de veilige zestiende plaats zes punten blijft.

De eerste aanval van een offensief ingesteld Brussels leverde meteen een doelpunt op. Na balverlies op het Lokerse middenveld stuurde Lutula Sorokin in het straatje. De Rus versloeg met een gekruist schot doelman Lazic, het eerste doelpunt voor de Brusselse aanwinst. Het elftal van Georges Leekens probeerde te reageren via Mbayo, die voorlangs schoot. Even later haalde Matumona verrassend uit, maar Lazic duwde de bal met de vingertoppen in corner. Voor de rest viel er weinig doelgevaar te noteren in de eerste helft. Een té defensief ingesteld Lokeren kreeg geen greep op de wedstrijd. Carevic, die niet zijn beste wedstrijd speelde, schoot op het halfuur over. Net voor de rust viel er toch nog een Brussels doelpunt uit de lucht. Carlos slaagde er niet in een verre voorzet van Sorokin weg te koppen. Het leer belandde in de voeten van Guterstam, die met een raak schot de Brusselse voorsprong verdubbelde.

Georges Leekens probeerde na rust wat aan de achterstand te doen door in de aanval Armoumen te posteren naast Golan. Brussels kwam goed weg toen Haydock een kopbal van Mbayo van de lijn haalde. Na een kwartier leek de aansluitingstreffer voor Lokeren in de maak, maar Golan kreeg een doorgekopte bal van Armoumen niet voorbij Werner. Dit was een prima redding van de Brusselsdoelman. Verder kwam de Brusselse zege niet meer in gevaar. In de slotfase trapte Matumona nog op Lazic.

KrTi

Scheidsrechter: Flament.

bsouffreau

BR /> Toeschouwers: 4.000.

BRUSSELS: Werner - Neziri, Zubar, Haydock, Andic - Matumona, Kouyaté, Gorius, Sorokin - Lutula, Guterstam.

LOKEREN: Lazic - Muharemovic, Doll, Carlos, Madi - Overmeire, Tiko, Pavlovic, Carevic - Mbayo, Golan.

Vervangingen: 46' Overmeire door Armoumen, 46' Muharemovic door El Mouataz, 76' Lutula door Gueye, 86' Carevic door De Wilde, 86' Matumona door Le Postollec.

Doelpunten: 11' Sorokin 1-0, 43' Guterstam 2-0.

Gele kaart: El Mouataz.